|
טבליות של 5 מ"ג פינסטרייד
טבליות פרוקיור (או פרוסקאר – Proscar בארה"ב) הן טבליות לבליעה המכילות פינסטרייד כחומר פעיל ומיועדות בעיקר לגברים מבוגרים עם בעיות של ערמונית מוגדלת. אותו חומר פעיל בדיוק, פינסטרייד (Finasteride), קיים גם בטבליות פרופסיה, המיועדות לטיפול בהתקרחות גברית תורשתית, ההבדל ביניהם הוא שבפרוקיור יש 5 מ"ג פינסטרייד לטבליה, בעוד בפרופסיה המינון נמוך פי 5, משמע 1 מ"ג פינסטרייד לטבליה בפרופסיה.
שתי התרופות מיוצרות ומשווקות על ידי אותה החברה ובעלת הפטנט הרשום על החומר הפעיל פינסטרייד: חברת MSD (הנקראת בארה"ב ובקנדה Merck).
עלויות השימוש בפרוקיור לעומת פרופסיה:
מקריחים רבים המשתמשים בפרופסיה מוצאים לעתים קרובות שמשתלם יותר מבחינת עלות לחלק פרוקיור מקורי לארבעה-חמישה חלקים של 1 מ"ג עד 1.25 מ"ג לחתיכה. מחיר הפרוקיור עלה בעבר 230-280 ש"ח ולאחרונה ירד מחירו משמעותית וכיום מחירו 140 ש"ח בלבד, לחפיסה של 30 טבליות, עובדה ההופכת את הפרוקיור לאחר חלוקתו ל-5 חתיכות למוצר זול ביותר בהשוואה לפרופסיה. כ-30-35 ש"ח לחודש על מנת לטפל בהתקרחות!
לעומתו, מחיר פרופסיה נע כיום סביב 200 ש"ח או יותר, למרות שהיא מכילה פי 5 פחות חומר פעיל. הסיבה העיקרית להבדל במחיר הוא שהפטנט על פרוקיור, שפותח מספר שנים לפני פרופסיה, פג כבר בשנת 2006, ומותר לשווק מוצרים גינריים של פרוקיור במחיר זול בעוד הפטנט על פרופסיה יפוג רק בשנת 2013. למרות זאת, ישנן שמועות שכבר כיום ניתן להשיג בחלק מבתי מרקחת גם פינסטרייד 1 מ"ג גינרי של חברת טבע ב-45 עד 90 ש"ח בלבד לחפיסה חודשית של 30 טבליות.
איפה משיגים פרוקיור / פרוסקר / פינסטרייד?
הן הפרופסיה והן הפרוקיור הינם תרופות מרשם (דרוש מרשם רופא), קל יחסית לקבל מרשם לפרופסיה, אך כדי לקבל פרוקיור, המותווה כללית לבעיות ערמונית ולא להתקרחות, יותר קשה לשכנע את רופא המשפחה/ העור שייתן מרשם ולעתים צריך להסביר לרופא משפחה/ רופא עור שמדובר באותו חומר פעיל בדיוק, פינסטרייד, ושהמטרה היא שהכדור יחולק למספר חלקים על מנת להוזיל בעלויות לעומת עלות הפרופסיה.
ניתן לרכוש באינטרנט תרופות גנריות לפרוקיור ע"י יצרנים שונים, למשל פינסט (Finast) של חברת התרופות ההודית ד"ר רדי (Dr. Reddy). תרופות גינריות הן תרופות זהות לתרופת המקור, המיוצרות על ידי חברות מתחרות ואשר מכילות בדיוק את אותו החומר הפעיל – במקרה זה 5 מ"ג פינסטרייד, ובהתאם גם הוראות השימוש, החיתוך, ותופעות הלוואי אמורות להיות זהות לתרופת המקור.
פינסטרייד ותופעות לוואי של פרוקיור/פרוסקר
תופעות הלוואי המופיעות להלן הן תופעות הלוואי האפשריות שמופיעות בשימוש בפרופסיה - 1 מ"ג.
ישנם אנשים שמטופלים ב5 מ"ג פינסטרייד על מנת לטפל בערמונית מוגדלת, וניתן להניח שתופעות הלוואי האפשריות
הינן דומות אך חזקות יותר. מאחר ולעניינו רלוונטי רק מה שעלול לקרות בשימוש יומיומי של 1 מ"ג פינסטרייד:
תופעות הלוואי האפשריות עם 1 מ"ג פינסטרייד (פרופסיה / פרוקיור חתוך ל4-5 חלקים) הינן:
• ירידה בחשק המיני
• איכות זקפה חלשה יותר
• ירידה בכמות הזרע הנפלט
• הפחתה או הפסקת זקפות בוקר
• רגישות באזור החזה כולל גדילת שדיים (גינקומסטיה)
• כאבים קלים באשכים
לפי הנתונים של חברת מרק, התופעות האלה קיימות באחוזים בודדים מתוך סך כל המשתמשים, אך יש נטייה להאמין שחלק מהתופעות המיניות נפוצות יותר, חלקן אולי כתוצאה מהשפעה פסיכולוגית ונאמר גם שחלקן עובר לאחר תקופה מסויימת, ושעל פי רוב תופעות הלוואי בתחום המיני הינן הפיכות.
קרא עוד בקטגוריה: תכשירים לשיער
אזהרה-אין להעתיק או להשתמש בתכנים מתוך אתר רעמה ליצירת לקט, אוסף או מאגר, בשום אמצעי כלשהו
ללא קבלת הסכמה מפורשת מראש ממנהלי אתר רעמה.
|
תנאי השימוש
|
|
|