|
MSM אמור לסייע בצמיחת שיער עבה וחזק יותר:
ה-MSM הוא מתיל-סולפונימתאן (Methylsulfonylmethane). בעיקרון, ה-MSM הוא מזון שמקורו מהאוקיאנוס, מסיס במים, ושאינו סוג של סם או תוסף מזון. ה-MSM הוא המרכיב השלישי בגודלו בגוף האדם.
ה-MSM הוא צורה אורגנית של תרכובת גופריתית (sulfonyl sulfur) שנמצא בנוזלי הגוף של כל האורגניזמים החיים. החומר קיים במגוון רחב של סוגי מזון, כולל פירות טריים, ירקות ירוקים, חלב, בשר, פירות ים ומיני גרעינים שונים. מלבד החלב ניתן למצוא אותו גם במשקאות מקובלים כגוון הקפה והתה. כשהחומר ממוצה, מתקבלת אבקת גופרית גבישית בצבע לבן, ללא ריח וללא טעם, שמתמוסס במים.
מדוע ה-MSM מסייע בהתפתחות של שיער ארוך וחזק יותר? מחקרים מדעיים רבים הוכיחו כי ה-MSM תורם לנירמול של תפקודי הגוף השונים.
הגופרית, שבאופן רגיל מגיעה לגוף באמצעות ה-MSM, דרושה לייצור קולגן וקרטין תקינים. שני אלה חיוניים לקבלת שיער, עור וציפורניים בריאות. בנוסף הוכח כי ל-MSM יש פעילות נוגדת-חמצון, היכולה לעצור או להפריע ריאקציות שרשרת מזיקות של חימצון ליפידים בממברנות התאים (lipid peroxidation).
ה-MSM מוגדר כאחד החומרים הביולוגיים הבטוחים ביותר, עד כדי כך שרמת רעילותו משתווה לרעילות המים. ה-MSM ותרכובות הקשורות אליו הן המקור ל-85 אחוז מכלל הגופרית שמוצאים באורגניזמים חיים, וחוקרים רבים מאמינים שהגופרית היא מינרל תזונתי חשוב, שלא מקבל את הכבוד הראוי לו, הגופרית היא בעלת תפקיד הכרחי שאין לוותר עליו בתזונת האדם.
ה-MSM הוא חומר נדיף, שאובד בקלות אפילו במהלך עיבוד מתון של החומר. פעולות כגוון בישול, ייבוש, עישון, שימור וכן אחסון לטווח ארוך עלולים לגרום להיעלמות ה-MSM מהמזון, ולפיכך לא סביר שה-MSM שנצרך ומעוכל בגוף מספיק דיו על מנת לתרום בצורה משמעותית לדרישות התזונתיות של הגוף מבחינת הגופרית, אלא אם התזונה של אדם כלשהו מורכבת בראש וראשונה ממזון טרי ונא.
מרכיב המפתח ב-MSM הינו Sulfonyl sulfur והוא לא מזיק:
מרכיב המפתח ב-MSM הוא Sulfonyl Sulfur, ואין להתבלבל בינו לבין מרכיבים אחרים כגוון sulfa, sulfite ו/או sulfate. שלושת התרכובות הללו הן למעשה נגזרות מזיקות ממשפחת הגופרית, שהגוף לא זקוק להן והן אינן כלולות בשום צורה ב-MSM.
בסולפה, Sulfa, נעשה שימוש לעתים קרובות על מנת לצרוב פצעים ולליבון, בעוד הסולפיטים (sulfites) מוכנסים למזונות רבים על מנת למנוע את אכילתם על ידי חרקים, ואילו הסולפאטים משמשים לשימור בשר ונקניקיות.
תיתכן אלרגיה בקרב אנשים מסויימים לסולפה, לסולפיטים ולסולפאטים שהם כאמור חלק ממשפחת הגופרית בדומה ל -MSM.
רכיב הסולפוניל ב-MSM הוא בעל ערך תזונתי, ולפיכך רגישות אלרגתית לזה היא מאד נדירה. כזכור, הגוף האנושי זקוק ל-MSM.
מה זה DMSO?
אין להתבלבל בין MSM לבין DMSO. למרות שיש דמיון מסויים ביניהם, שניהם ייחודיים ביתרונות שהם מספקים. ה-MSM הוא בעצם DMSO, רק שאינו מכיל את הכימיקל בעל הריח הרע D1-Methyl. הכימאי רוברט הרשלר גילה כיצד לחמצן את DMSO, ולפיכך לגרום לו להתגבש בצורה טהורה ויציבה, מה שמאפשר לאחסן את MSM ולהשתמש בו בשעת הצורך ללא הטעם והריח הרעים שלו. הגוף משתמש ב-MSM על מנת ליצור תאים חדשים ובריאים.
ויטמינים וחומצות אמינו עובדים בשילוב עם MSM על מנת לתקן נזקים וליצור תאים בריאים שכאלה. ללא הרמה הנדרשת של MSM בגוף, לגוף האדם לא תהיה אפשרות ליצור תאים בריאים, דבר העלול להוביל לתחלואות שונות.
יש צורך בתאים בריאים וגמישים על מנת לתחזק את בריאותו הטובה של הגוף. מחלות הן תוצאה של מחסור בחומרים הדרושים לגוף על מנת לתקן איברים ורקמות פגועות.
על מנת למנוע התדרדרות יש להעשיר את התזונה שלנו עם MSM על מנת לספק לגוף את חומרי הבנייה ההולמים לשם שמירה על גוף בריא.
ל-MSM יש מטבוליזם מהיר בגוף
MSM הוכח כחומר העובר מטבוליזם במהירות בגוף, ובתוך 24 שעות מרגע הבליעה והעיכול ניתן למצוא את הגופרית בכל הרקמות.
עיקר ה-MSM, בין שעבר חילוף חומרים בגוף, ובין שלא נעשה בו שימוש, יוצא מהגוף כעבור 95-100 שעות מהעיכול, על אף שנמצאו כמויות מדידות של MSM עם מתן השתן גם כעבור 400-450 שעות מרגע העיכול, הגופרית מנוצלת במהירות בגוף ולפיכך יש חשיבות לחדש את מלאי הגופרית בגוף על בסיס קבוע.
אם הגוף שלנו לא יקבל את התזונה הדרושה לו ואת חומרי הבניין הדרושים, הוא ייצור כתוצאה מכך תאים לא פונקציונליים ולא תקינים בעלי חסרים במרכיבים הבסיסיים שמרכיבים את התא התקין.
בניגוד לאמונה הפופולרית, אין צורך לקחת ויטמין C יחד עם MSM על מנת שהוא יעבוד, ה-MSM יעבוד גם אם לא ניתן לקחת ויטמין C יחד עמו.
הגוף ישתמש בכמות שהוא זקוק לה, וכעבור 12 שעות העודפים נשטפים החוצה מהגוף. אם ברצונך לדאוג ליצירת תאים תקינים ובריאים במשך 24 שעות ביממה, יש המלצה לקחת MSM בבוקר ובערב והעודפים כאמור מוצאים החוצה מהגוף כעבור 12 שעות. ומאחר ומדובר בחלבון שהוא רדיקל חופשי ופוגע בחלבונים זרים, הוא למעשה מנקה את זרם הדם, כך שאלרגיות לאבקנים ולמזון עוברות תוך 3-4 ימים.
MSM אינו רעיל ואין צורך בהגבלת מינון.
מחקרים שנעשו לבדיקת רעילות ה-MSM הראו כי התרכובת איננה רעילה כלל. מנות גבוהות ביותר, עד ל-2,000 מ"ג לקילו, נבדקו במחקר הבודק את רעילות ה-MSM ולא נמצאה שום תגובה שלילית.
אין תופעות לוואי ידועות ל-MSM
מחקרים לטווח הזמן המיידי, הבינוני והרחוק מראים שרעילותו של MSM מאד נמוכה ומשתווה במידת רעילותו למים ולגליצרין. לעתים נעשה שימוש בתמיסות מימיות של MSM כמדללי דם בטוחים, ומכאן שהוא לא אלרגני ולא גורם דקחת וללא אפקטים פרמקולוגיים שליליים.
ה-MSM נמצא בשימוש נרחב בתחום תוספי התזונה וזאת ללא דיווחים על אלרגיות או אי-סובלנות של הגוף הקשורה לשימוש ב-MSM. ה-MSM נטמע בגוף בצורה טובה ללא תופעות לוואי.
החומר הוא חסר ריח ולא גורם לייצור גז במעיים או לריח גוף כפי שעלול לקרות בצורות מסויימות אחרות של הגופרית.
תופעות הלוואי שנובעות מלקיחת MSM לבדו הן צמיחת ציפורניים חזקות יותר, עור רך יותר ושיער הצומח בקצב מהיר יותר. זאת מאחר וה-MSM מספק לגוף תוספת של גופרית.
הגופרית המסופקת לגוף באופן נורמלי על ידי MSM דרושה לשם יצירת חלבוני קולגן וקרטין תקינים, שני אלה חיוניים לעור, שיער וציפורניים בריאים. שיער בריא משמעותו שיער חזק יותר שעשוי אף לחזור לתבנית הצמיחה הגנטית הטבעית שלו.
היכנס ולמד יותר בפורומים ויטמינים מינרלים ותוספים טיבעיים
אזהרה-אין להעתיק או להשתמש בתכנים מתוך אתר רעמה ליצירת לקט, אוסף או מאגר, בשום אמצעי כלשהו
ללא קבלת הסכמה מפורשת מראש ממנהלי אתר רעמה.
|
תנאי השימוש
|
|
|