קרובת משפחה בעלת רקע בעבודה במעבדות הסבה את תשומת ליבי
לכמה דברים במתכון שלי .
ע"מ להמס את הספירו לא יהיה מנוס משימוש בפרופלין גליקול
או גליצרין.
לא יהיה נכון לחשב את את אחוז הספירו בתמיסה ע"י נפחים מכיוון
שהצפיפויות של הספירו שונה משל המשחה והגליצרין/פרופלין גליקול (אותו
הדבר יהיה תקף גם בתמיסה).
לכן אני ירשום הוראות הכנה חדשות.
מרכיבים: טבליות ספירו.
גליצרין /פרופלין גליקול.
קרם ניטרלי lubricans ,aquasum או nivea.
משקל מטבח (רצוי דיוק מדידה של לפחות 1 גרם).
כלי הרמטי קטן
הוראות הכנה ל- 30 גרם.1.יש לפורר 15 טבליות של 100 מ"ג .ניתן לעשות זאת בעזרת
פטיש ושקית, את האבקה יש לשפוך לתוך הכלי ההרמטי.
2.עכשיו נשים את הכלי על המשקל ונאפס אותו (מומלץ למדוד את משקל הכלי
למקרה שהמשקל יכבה).
3.יש לשפוך את האבקה לתוך הכלי ולאחר גליצרין/פרופלין גליקול ע"מ להמיס
את האבקה (רצוי כצות מינימלית ,אנחנו לא רוצים משחה שמנונית).
4.יש לבחוש עד שמקבלים תערובת אחידה.
5.כעת יש לרוקן את שפורפרת המשחה לתוך הכלי עד שהמשקל יראה על
30 גרם (כולל האבקה והגליצרין/פרופלין).
6.יש לערבב עד שמקבלים תערובת אחידה.
מהיכן להשיג :-גליצרין ניתן להשיג בכל חנות לכלי מעבדה -מחירו 30 ש"ח לליטר ,
פרופלין גליקול עולה קצת יותר.
-את שתי המשחות הראשונות שציינתי ניתן להשיג עם מירשם רופא (מיועדות ליובש)
במחיר של 11 ש"ח לשפורפרת של 50 גרם ,האחרונה תעלה קצת יותר בסופר פארם.
-משקל דיגיטלי בדיוק של 1 גרם ניתן להשיג בהום סנטר במחיר של 100 ש"ח.
בהצלחה